Diversen Farmtec roterende spitmachines nieuw en gebruikt

  • Diversen Farmtec roterende spitmachines nieuw en gebruikt
  • Categorie: Grondfrezen
Prijs op aanvraag

Toepassingsgebied: Landbouw

FARMTEC; PRODUCTIE VAN INNOVATIEVE LANDBOUWMACHINES
Met de productie van roterende spitmachines, cultivators en andere innovatieve hoogwaardige machines helpt.

van 1.7 tot 6 meter breed en opklapbaar

Van .4 tot 1.6 meter werkdiepte

Farmtec Green u het maximale uit uw oogst te halen.

Bij de geavanceerde Farmtec Green producten staat de kwaliteit van de bodem voorop, waardoor u tijd en geld bespaart!

Een gezonde bodem is van cruciaal belang voor de groei en ontwikkeling van planten. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van een gezonde bodem voor planten:
Bodemstructuur: Een goede bodemstructuur zorgt voor voldoende luchtcirculatie en waterdoorlatendheid. Dit maakt het voor plantenwortels gemakkelijker om zich uit te breiden en voedingsstoffen op te nemen.
Bodemvruchtbaarheid: Een gezonde bodem bevat voldoende voedingsstoffen, waaronder macronutriënten zoals stikstof, fosfor en kalium, en micronutriënten zoals ijzer, zink en magnesium. Het toevoegen van organisch materiaal, zoals compost, kan de bodemvruchtbaarheid verbeteren.
Organisch materiaal: Organisch materiaal in de bodem, zoals compost en humus, verbetert de bodemstructuur, voegt voedingsstoffen toe en verhoogt het vermogen van de bodem om water vast te houden.
Bodemleven: Gezonde bodems bevatten een diversiteit aan bodemorganismen, zoals wormen, bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze spelen een cruciale rol bij het afbreken van organisch materiaal en het vrijgeven van voedingsstoffen voor planten.
Goede afwatering: Een goede afwatering is essentieel om wateroverlast te voorkomen en wortels te beschermen tegen rotten. Dit kan worden bereikt door te zorgen voor een geschikte bodemstructuur en hellingen indien nodig.


SPITTEN: Het spitten van de grond heeft voordelen ten opzichte van ploegen, hoewel de keuze tussen deze twee methoden afhangt van verschillende factoren, zoals de specifieke behoeften van de bodem. Enkele voordelen van het spitten van de grond zijn:
Bodemstructuur behouden: Bij spitten wordt de grond omgekeerd en gemengd, maar de bodemstructuur blijft over het algemeen meer intact dan bij ploegen. Hierdoor blijven de oorspronkelijke lagen van de bodem behouden, wat gunstig kan zijn voor de gezondheid van de bodem en het behoud van nuttige micro-organismen.
Behoud van organisch materiaal: Bij het spitten wordt organisch materiaal in de bovenste lagen van de bodem vermengd, wat kan helpen bij het behoud van voedingsstoffen en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid.
Diepere bewerking: Spitten kan dieper in de grond gaan dan ploegen, wat nuttig kan zijn bij het doorbreken van harde lagen in de bodem en bij de voorbereiding van de grond voor diep wortelende gewassen.

Meer informatie info@wnkramer.nl / 0652588993 / +31226381481

Categorie Grondfrezen
Merk Diversen
Model Farmtec roterende spitmachines nieuw en gebruikt

Vergelijkbare advertenties